Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

B-junioren jongens sterk in competitie

Geplaatst op maandag 4 mei 2009 om 13:32 uur

Met drie volgeladen auto’s vertrokken trainers Anton Jansen en Kris Beerens samen met groepsbegeleidster Lia Schellekens met 9 atleten + supporters en een jurylid zondag 3 mei naar de atletiekbaan in Oss. De weersomstandigheden waren niet gunstig in het oosten van Brabant. De hele ochtend viel er regen naar beneden en blies er een gure koude wind. Maar de B-jongens konden hier prima mee omgaan en zette goede prestaties neer.

Bram Denissen en Mike van Nieuwenhoven mochten beginnen met het verspringen. De verspringbak was al nat genoeg door de regen maar de jury vond het toch noodzakelijk om het zand met de tuinsproeier nat te spuiten. Bram had twee weken eerder iedereen verbaasd door 6.14 mtr te springen. Helaas lukte het hem niet dit kunststukje te herhalen en bleef steken op 5.47 mtr en een 5e plaats. Mike had moeite met de aanloop en moest telkens dribbelpasjes maken bij de afzetbalk. Toch sprong hij met een afstand van 4.41 mtr maar luttele centimeters onder zijn PR.

Bram moest tussen het verspringen door zich haasten naar de 110 meter horden. Met minimale voorbereiding moest hij bijna gelijk de startblokken in. Met flinke tegenwind haalde hij een PR met 16.73 sec en de eerste podiumplaats (3e) binnen.

Twee onderdelen op deze dag duurden erg lang voor onze atleten. Jesse Pfrommer was goed op dreef bij het polsstokspringen. Zelfs met een tussenpauze van ongeveer 30 min evenaarde hij zijn persoonlijk record van 2.80 mtr en werd hij knap derde in het deelnemersveld. De jury bij het speerwerpen had veel tijd nodig bij het meten van elke worp en de atleten moesten daardoor lang wachten tussen de pogingen door. Deze rust deden Mark Schellekens en Miguel Keijzers eigenlijk wel goed. Beiden wierpen persoonlijke records. Mark pakte plaats 4 met een worp van 42.30 mtr en Miguel kwam tot 26.76 mtr.

Robin Bayens was de middelafstandspecialist en moest deze dag zowel de 800m als de 1500m lopen. De 800m ging uitstekend. In het tweede rondje trok hij goed door en finishte in een nieuw record van 2.19.57 min.

Twee lange mannen Dion Schellekens en Rick de Jong hadden de opdracht om de lat bij het hoogspringen te bedwingen. Dion, die regelmatig schittert dor afwezigheid op de trainingen, liet zien dat trainen nergens goed voor is. Op een hoogte van 1.85 mtr viel de lat jammer genoeg net naar beneden maar een hoogte van 1.80 mtr en plaats 4 is een goed resultaat. Rick spronger hoger dan ooit tevoren (1.50 mtr) en met een beetje training springt hij de volgende wedstrijd naar nog hogere hoogtes.
Beide atleten sprongen hun hoogtes trouwens op geleende spikes van de mede atleten (Mark en Miguel bedankt daarvoor)

Rick moest samen met Miguel direct door naar de 100 meter sprint en mochten in dezelfde serie tegen elkaar opnemen. Rick had zijn geleende spikes van Miguel aan hem terug gegeven en de spikes van Robin aangetrokken en dat werkte blijkbaar prima. In een gelijkopgaande race verpletterde Rick zijn PR met 6 tienden naar 13.23 sec. Miguel beloofde zijn trainer dat hij de volgende keer in korte broek zou gaan rennen en kwam tot 13.52 sec.

Sander Brabers (met 1 blauw oog door een stoeipartijtje) en Mike waren de krachtpatsers bij het kogelstoten. De mannen misten een beetje pit en energie en dat kan je nou net niet hebben bij dit onderdeel. Mike miste net als bij het verspringen opnieuw zijn PR met een paar centimers en kwam tot 8.85 mtr. Sander stootte de kogel nar een afstand van 7.38 mtr.

Intussen flitste Mark langs op de tartanbaan. Hij liep de 400m en werd daarop vierde. Door de zware weersomstandigheden liep Mark iets langzamer dan hijzelf en de trainer op gehoopt had maar de rijd van 57.94 sec is nog altijd erg goed van deze C-junior.

Robin liep deel 2 van het mila-programma; de 1500 meter. Hij ging brutaal aan de leiding lopen en bepaalde het tempo van zijn serie. Helaas moest hij in de laatste ronde nog enkele jongen voorbij laten gaan, maar zijn eindsprint was prima. De tijd van 4.57.01 min een een zesde plaats was de eindscore. 

Dion Schellekens ging richting de zandbak voor het hinkstapspringen. Hij werd daar geassisteerd door de geblesseerde Wilfred Altena die de ploeg meehielp als jurylid. Dion verpletterde niet alleen zijn persoonlijk record met bijna 50 centimeter maar won bovendien zijn onderdeel. De afstand van 11.65 mtr was uitstekend.

Jesse en Sander mochten gelijktijdig met Dion beginnen met hun onderdeell het discuswerpen. Jesse heeft zijn zinnen gezet op het clubrecord en haalde bijna zijn doelstelling. Een nieuw PR van 36.26 mtr is maar 1,5 meter verwijderd van het 9 jaar oude clubrecord. In zijn laatste poging gooide Jesse zelfs de discus naar een afstand van 40 meter maar de schijf landde enkele centimeters buiten de lijnen. Met een afstand van 17.53 mtr wierp Sander ook nog eens een persoonlijk record.

Als afsluiting liepen Bram, Miguel, Jesse en Mark de 4 x 100 meter. Met strakke wissels werd er een vierde plaats behaald in een tijd van 48.44 sec. De goede B-jongens ploeg vond zichzelf aan het einde wedstrijd terug op een uitstekende en overwachte tweede plaats in de poule met 6641 punten. Landelijk staat de ploeg zelfs op een 12e plaats wat plaatsing voor de Landelijke Competitie Finale zou betekenen. Jammer genoeg zijn de resultaten van 1 andere poule nog niet bekend en naar alle waarschijnlijkheid zal de ploeg nog enkele plaatsjes zakken. Maar het is spannend in de tussenstand met vele ploegen dicht bij elkaar. Met een beetje mazzel en hard trainen zou de ploeg nog voor een stunt kunnen zorgen.