Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Tweede Paasdagloop

maandag 21 april 2014

Op maandag 21 april wordt een trimloop gehouden door Atledo voor iedereen die zijn of haar conditie wil testen of gewoon sportief bezig wil zijn. Ook voor de jeugd zijn er sportieve activiteiten waarin gelopen wordt en natuurlijk gezocht moet worden naar paaseieren. De trimloop heeft een recreatief karakter en is bedoeld voor iedereen die graag een keer een langere afstand wil lopen en waarbij plezier voorop staat en het wedstrijdelement ondergeschikt is.

Uitslagen

Uitslagen: 2014-04-21, Dongen, 2e paasdagloop.xls


Wedstrijdverslag

De 1e editie van de Tweede Paasdagloop zit er op. Dit jaar was gekozen om er een Atledo activiteit van te maken waarin jeugd, VB atleten en trimmers samen vertegenwoordigd waren.

De opkomst had wat meer mogen zijn bij alle categorieën, maar dat is een puntje waar we volgend jaar aan gaan werken. De deelnemers waren in elk geval zeer positief over de verschillende activiteiten.

Met een stralende zon werd om 09:45 uur begonnen door alle deelnemers aan een gezamenlijke warming up onder leiding van Josien.

Om 10:00 uur begon de jeugd aan hun rondje van 1200mtr. Nadat ze dit hadden afgelegd volgende er op de baan nog een hindernisparcours. Als afsluiting moesten er paaseieren gezocht worden in het bamboe bos. Uiteindelijk waren het de 2 broertjes Kuijpers die met de prijzen naar huis gingen, één voor de meest gevonden eieren en één voor het vinden van het bonusei.

De VB atleten begonnen met het zoeken van paaseieren in de sector van het kogelstoten. Nadat alles gevonden was gingen ook de VB’ers hun eigen hindernisparcours afleggen. Tijdens de uitleg van Theo hoorde je “appeltje eitje”, maar de uitvoering bleek soms toch wat moeilijker dan gedacht. Uiteindelijk wist iedereen het parcours af te leggen, waarbij Bas een eigen techniek had om onder de hindernissen door te gaan. Daarna was er eier-kegelen, waarbij Gillis het zeer goed deed. Na afloop van deze activiteiten moesten we nog even wachten op de terugkomst van de jeugdleden. Om de tijd op te vullen liet Marleen horen dat ze een grote fan is van Nick&Simon. Onder veel applaus en aanmoedigingen zong ze “Rosanne”.

De trimmers begonnen om 10:00 uur aan het ondertussen vertrouwde rondje van 1200mtr. Dit rondje vormde voorheen de maandelijkse trimloop en is nu nog een vaste ronde bij de kerstafette.

Vanuit verschillende trimgroepen waren er lopers en loopsters die maximaal 6rondes liepen. Jos Damen was met zijn 80 jaar de oudste deelnemer en liep nog 2 volle rondes. Na afloop gaf hij al aan dat hij er volgend jaar wederom graag bij wil zijn.

Al met al een geslaagde dag die zeker navolging krijgt en verdient.

Meedoen is belangrijker dan winnen. Dit geldt zeker bij trimmers en trimlopen. Toch willen er een aantal achteraf nog even zien wat ze hebben gepresteerd. Vandaar in de bijlage de uitslagen van de trimloop.

Rest nog om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Vrijwilligers zijn en blijven een eerste vereiste om activiteiten mogelijk te maken. 


Namens de Trim Organisatie Commissie

Johan Jacobs


Reacties

Geplaatst door Toine van Bladel op maandag 21 april 2014 om 12:41 uur

Mooie ochtend, leuke opzet. Volgend jaar weer?


Reageren