Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

8 van Atledo

zondag 14 april 2013

Op zondag 14 april wordt een trimloop gehouden voor iedereen die zijn of haar conditie wil testen of gewoon sportief bezig wil zijn. De opzet heeft enkel een recreatief karakter en is bedoeld voor sporters die graag een keer een langere afstand willen lopen waarbij het wedstrijdelement ondergeschikt is aan de prestatie.

Uitslagen

Uitslagen: 2013-04-14, Dongen, 8 Atledo.xls


Wedstrijdverslag

Na een lange winter hadden we dan toch eindelijk het weer waarop we maanden hebben moeten wachten. Door het grote temperatuurverschil waren er geluiden van een aantal lopers dat het veel te wam was.

Ondanks dat waren er toch 60 lopers die zich aan de start lieten zien bij het trimbos. Er was een diversiteit van deelnemers vanuit Atledo, variërend van een trotse opa (Frank)  met kleinzoon, wandelaars (Tiny, Marian en Ineke), lopers vanuit de laatste instroomgroep en dan natuurlijk nog de vaste lopers en trimmers. Daarnaast waren er nog een aantal deelnemers van buiten Dongen (Attila Tilburg en THOR Roosendaal) die zich waagden aan het “lastige” rondje.

Om 09:30 uur begon iedereen aan zijn of haar eerste rondje. Eerst rondje onverhard door het trimbos, vervolgens een rondje verhard om de Kanovijver en dan nog een extra lus naar de zijingang van de Rimi. Na dit alles was de 1e ronde achter de rug en kon men kiezen om er een rondje achteraan te doen of om te finishen. Maximaal kon ieder 5 rondjes lopen van 2km.

Na de finish konden de deelnemers nog wat na kletsen onder het genot van koffie en thee en ondertussen de nog actieve lopers aanmoedigen.

Al met al was het weer een gezellige happening waarbij onze laatste maar ook oudste deelnemer onder luid applaus werd binnengehaald.  Toon geeft met zijn 72 jaar (net als Piet Nuyten) nog steeds aan dat je vrijwel nooit te oud bent om te sporten. Dit afgezet tegenover de jongste deelnemer (Milan 7 jaar) geeft aan dat Atledo een sportvereniging is voor alle leeftijden.

De eerstvolgende activiteit vanuit de Trim Organisatie Commissie is “de Bruggenloop”. We zien iedereen daar graag terug of mogelijk eerder tijdens Dwars door Dongen op 8 juni of op één  van de andere activiteiten bij Atledo.

Namens het TOC

Johan Jacobs


Reageren