Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Estafettemarathon / Oliebollentraining

zaterdag 18 december 2010

De jaarlijkse oliebollentraining waar de warme chocolademelk, lekkere oliebollen en mogelijk een glaasje gluhwein na afloop op je staan te wachten. Uiteraard wordt ook voor het vierde jaar op rij de estafette marathon gelopen. De klassieke 42.195 meter wordt opgedeeld in 36 rondes van ca. 1200m en kan gelopen worden in teams van 4 tot 8 personen.

Uitslagen

Uitslagen: 2010-12-18, Dongen, marathon.doc


Wedstrijdverslag

Oliebollenestafettemarathon bij Atledo opnieuw een doorslaand succes!

Op zaterdag 18 december vond voor de vierde keer in successie bij Atletiek- en trimvereniging Atledo de Oliebollenestafettemarathon plaats. Op basis van de weersomstandigheden van de afgelopen week was het twijfelachtig hoe het parcours er uit zou zien en of het überhaupt beloopbaar zou zijn. Maar dankzij de inspanningen op vrijdag was men er in geslaagd om het parcours waar nodig sneeuwvrij te maken en op andere plaatsen beloopbaar te krijgen. Dit creëerde dus de mogelijkheid om op zaterdag 18 december met 24 teams van start te gaan om met een team van minimaal vier tot maximaal 8 personen een marathon te lopen. De omstandigheden waren goed: een goed beloopbaar parcours, een winterse omgeving en een zonnetje dat het zowel voor deelnemers als publiek aangenaam maakte. Op het deels besneeuwde parcours werden er weer grandioze prestaties en veel onderlinge strijd geleverd. Iedere deelnemer was bij voorbaat al een winnaar, gewoon om er te zijn en deel te nemen aan een uniek evenement. Want waar kun je anders op een zaterdagmiddag zoveel aan teambuilding doen?

De omstandigheden waren dus zwaar, maar de winterzon scheen over het Atledoveld dus dat maakte veel goed. Voor de toeschouwers was het aangenaam en dat gold ook voor de deelnemers ook al moesten die zich natuurlijk maximaal inspannen om iedere keer een rondje van ca 1.200 meter af te leggen. Het wisselen van de ene loper naar de andere geschiedde door het overhandigen van een sjerp in de lekker verwarmde tent, waar de jury het aantal gelopen rondes registreerde.

Naast de strijd voor de overwinning is er in het kader van de oproep om je als team ludiek te presenteren ook een beloning voor het best verklede team danwel voor het team met de beste uitstraling. Deze prijs viel dit jaar te beurt aan de Vampire Doctors. Werkelijk angstaanjagend en na de finish hebben we ze ook niet meer gezien. Iedereen is gewaarschuwd.

Met betrekking tot het team met de beste prestatie was het vanaf het eerste moment een spannende strijd tussen het team van (w) adje kratje en het team van Maresia Young Ones. Het laatstgenoemde team had de afgelopen drie jaar de overwinning opgeëist en waren dus gebrand op een vervolg op dit succes. Vanaf het eerste moment was het duidelijk dat de strijd om de overwinning tussen deze twee teams zou gaan. Terwijl dit niets zegt over de andere deelnemers die ieder naar eigen kunnen hun beste beentje voor zetten om de sjerp weer aan het volgende teamlid door te geven om zo gezamenlijk als team aan de finish te komen.

De strijd tussen (w)adje kratje, een team met de kern van Atledo-ers, en Maresia Young Ones werd in het voordeel beslecht van (w)adje kratje. Een prestatie die respect afdwingt, want ondanks de winterse omstandigheden wisten zij naast de overwinning ook het parcoursrecord te verbeteren naar  2.27.03. Ook het team van Maresia Young Ones had zich met de tijd van 2.32.30 met 1 minuut en 27 seconden verbeterd ten opzichte van vorig jaar en eindigde  daarmee op de tweede plaats. Podiumplaats drie was er dit jaar voor het zeer jeugdige team van Atledo onder de naam van “Ik wil niet bij Robin in het team” met een tijd van 2.49.35 Al bij al een bijzonder geslaagd evenement met veel inspannende maar ook blije gezichten op de Atledo-accommodatie.

Naast de Oliebollenestafettemarathon waren er vanaf 09.30 uur onder leiding van Josien Greenwood en Tim Geers een groot aantal leden en jeugdleden actief bij de traditionele Oliebollentraining met na afloop oliebollen en warme chocomel voor de deelnemers.


Reageren