Atletiek- en Trimvereniging Atledo Dongen

Cross

zondag 21 februari 2010

Op zondag 21 februari 2010 organiseert Atletiek- en trimvereniging Atledo haar jaarlijkse Grote Atledo-cross. Ook dit jaar wordt er gelopen in bosgebied de Duiventoren.

Uitslagen

Uitslagen: 2010-02-21, Dongen, cross.xls


Wedstrijdverslag

Atledo Cross afgelopen zondag 21 februari kende een grote opkomst….
 
Het weer was goed, het parcours lag er goed bij en iedereen had er reuze veel zin in.
Maar liefst 319 mensen vonden de weg naar de Duiventoren om op hun eigen niveau hun kunnen te testen of gewoon om eens heerlijk in het bos te gaan lopen. Trimmers waren in groten getale op komen dagen en hebben kunnen genieten van dit echte crossparcours.
Alle groepen waren overigens prima vertegenwoordigd. Als debuut is ook voor de eerste maal een loop gehouden speciaal voor VB-Atleten. Een groot succes, zeker voor herhaling vatbaar.
Ook stond er voor de eerste maal een korte cross op het programma over 2080 meter. Een genot voor het oog en met supersnelle tijden. Mark Buiks van Sprint-Breda wist maar net Rick Hartogs van DAK Drunen en Guido Jonkers, eveneens van Sprint, voor te blijven.
Ook bij de pupillen was er strijd. Zij deden echt hun best om over het parcours van 1040 meter de snelste te zijn.
Voor de junioren waren de afstanden bewust kort gehouden, om het interessant te maken voor de lopers zelf. Het wedstrijdelement was duidelijk aanwezig gezien ook de opkomst van verder uit het land.
 
Grote namen waren er ook. Bij de senioren wedstrijd was Wesley van der Gouw van Prins Hendrik een topper, met Maikel van Eekelen van Atilla op een halve minuut en Jeroen Pals op de derde plaats. Marlien van Beek en John van de Wansem eisten als verwacht de eerste plaats voor zich op in hun categorie.
 
Atledo succes bleef zeker niet uit. Bij de jongens pupillen-C nam Vincent Riemslag het brons mee naar huis en bij de jongens junioren-D was Sijbren Altena de derde man, net voor Pim van der Pol. Bij de meisjes-B kan Robin Flipsen weer lachen met brons na lange tijd uit de running te zijn geweest. Bij de jongens-B gingen Robin Bayens en Menno van Eersel erg goed. De tegenstand was echter groot en Robin pikte nog net het brons mee, helaas voor Menno, die genoegen moest nemen met plaats vier.

Verslag BN / De Stem

Via deze link vind je het verslag van dagblad BN / De Stem over onze cross.

Reacties

Geplaatst door Wesley van der Gouw op dinsdag 23 februari 2010 om 00:42 uur

@Ralph Met jammer van het dunne deelnemersveld bedoel ik mee dat ik op een cross als deze eigenlijk meer deelnemers verwacht. Immers de perfecte voorbereiding voor Topatleten (tevens ook andere ge´ntresseerde) voor de nk cross. Verder zie ik graag alle wedstrijd atleten van regio 13 aan de start staan. Is wel de mooiste cross uit het Circuit. Precies hoe een cross hoort te zijn. Hopelijk weet volgend jaar wat meer mensen Dongen te vinden. @Gerdjan Volgend jaar kom ik heel graag terug als mijn agenda dat toe laat. Hij staat zeker op mijn verlanglijstje.

Geplaatst door Lisette Sanders: Co÷rdinator Pers&Publiciteit op maandag 22 februari 2010 om 14:47 uur

Johan, Bedankt!!!

Geplaatst door Esther Zaat op maandag 22 februari 2010 om 14:23 uur

hallo Allen, met Esther, ben aangeboren doof! De doven hebben iets later gereageerd bij de start(met de startpistool), de horenden reageren altijd paar seconde sneller dan bij de dove atleten! gisteren was een mooie parcours in de bossen, ik was wel na de 2 e ronde gevallen, toch opgestaan, ja, er zijn meerdere dames boven 40 plus, waarom zijn ze niet aangepast voor de dames boven 40 en boven 45 jaar. Ik miste de oproep van de mensen, ik weet niet waar het over ging. Ik zag Tiny de Rutten van Atledo op de podium, gefeliciteerd Tiny! Is er wel dames master 45 of 50 plus aangepast??? graag reactie via de mail em.zaat@home.nl

Geplaatst door Ralph op maandag 22 februari 2010 om 00:20 uur

@ Wesley: Je zegt; "jammer van het dunne deelnemersveld" en verderop "laat de trimmers apart lopen van de wedstrijd deelnemers" en dan nog "laat ook meer categorien apart en geslacht". Maar dat zou betekenen dat je met de hoofdwedstrijd ook maar met weinig man op het parcours bent. En per categorie jongens en meisjes apart ook maar heel weinig bent. Zeker bij de jeugd lijkt het me goed om categorien met dezelfde wedstrijdafstand samen te laten lopen. Verder uiteraard gefeliciteerd met je overwinning!

Geplaatst door Gerdjan Kipping op zondag 21 februari 2010 om 22:03 uur

Dank je voor de complimenten Wesley en ook voor de tips. We horen graag van de toppers hoe ze er tegenaan kijken. Vorig jaar is voor het eerste geŰxperimenteerd met gezamenlijke start trimmers/wedstrijdlopers, omdat het deelnemersaantal al wat jaren terugliep. Desalniettemin maar eens kijken hoe we en meer deelnemers kunnen trekken en ervoor kunnen zorgen dat wedstrijdlopers geen hinder ondervinden van de langzamere trimmers. Ik hoop je in ieder geval volgend jaar terug te zien om je titel te verdedigen. Bij deze zeg ik je alvast een startbewijs toe. Groet, Gerdjan Kipping, voorzitter Atledo

Geplaatst door Petra Schepers op zondag 21 februari 2010 om 20:11 uur

Mooie cross, maar mijn vraag is waarom er voor de dames geen 45+ categorie is terwijl van de 12 dames die in de 35+ categorie worden opgenomen veruit het grootste deel boven de 45+ is.

Geplaatst door Wesley van der Gouw op zondag 21 februari 2010 om 18:57 uur

Wat een geweldige Cross. Eindelijk een cross in de regio die is zoals een cross moet zijn. (Stijle)Klimmetjes, Los zand en Modder. Bij deze duiodelijk de beste cross in de regio waar vele crossen een voorbeeld aan kunnen nemen. Jammer van het dunne deelnemersveld. Alleen zijn er wel dingetjes die ik graag anders zie om het evenenement compleet te maken. Maak er een dag evenement van en niet alleen in de ochtend. Houd de trimloop gescheiden van de Wedstrijd. Trimmer lopen voor wedstrijdlopers te veel in de weg. Laat catogorie meer apart starten en ook het geslacht gescheiden. Verder laat voor de Junioren A en B, Senioren een korte en een lange cross zijn.

Geplaatst door Ron van der Linde op zondag 21 februari 2010 om 16:03 uur

Onze complimenten voor iedereen die bij de organisatie van de Atledo cross betrokken is geweest. Het afwikkelen van de onderdelen verliep vlekkeloos. Het parcours is verder prachtig, het commentaar aanstekelijk en de sfeer uitstekend.

Geplaatst door Walter op zondag 21 februari 2010 om 10:31 uur

Gertjan Kipping?? Nooit van gehoord.

Geplaatst door Gerdjan Kipping op zaterdag 20 februari 2010 om 23:15 uur

Allemaal leuk en aardig. Tijdens NK lopen de meeste neosenioren de korte cross van zo'n 2 a 3 km. Op de lange cross schieten ze immers veel tekort. Waarom dan ook niet als A-junior de korte lopen. Bij baanatletiek lopen junioren bij internationale kampioenschappen ook kortere afstanden. Het is dus helemaal niet onlogisch. Korte cross is veel spectaculairder en junioren kunnen er hun basissnelheid eens mee verbeteren, die schiet nogal eens tekort. Ik hoop dat op termijn in ieder geval meer MiLa-lopers aan dit onderdeel in de regio mee gaan doen. Verder wijs ik erop dat de afgelopen jaren weinig (A-)junioren op de lange cross afkwamen. Eerst maar eens paar jaar aanzien dus. En een verzoekje, als u kritiek heeft, waar helemaal niks mis mee is, integendeel, noem dan uw volledige naam. Discussieert prettiger. Succes allen morgen.

Geplaatst door Kees op zaterdag 20 februari 2010 om 21:14 uur

Voor de toppers onder de junioren zijn de afstanden inderdaad kort. Die komen eventuele nauwelijks naar deze regionale crossen. Andere junioren zien vaak op tegen de lange afstanden bij de meeste crossen en haken daarom af. Ik vind het een goed initiatief om de afstanden korter te maken.

Geplaatst door Ad op vrijdag 19 februari 2010 om 12:27 uur

Inderdaad een groot verschil met vorig jaar en andere crossen in het circuit. 2009 liepen JjunD 1040m; JjunC 3200m; JjunB 6480m en JjunA 8640m. Toch een foutje?

Geplaatst door Peter op vrijdag 19 februari 2010 om 10:13 uur

Ik neem aan dat dit een vergissing is 2080 meter voor de A-jongens, toch organisatie?

Geplaatst door Tessa op donderdag 18 februari 2010 om 23:58 uur

doe dan niet mee (:

Geplaatst door Henk op donderdag 18 februari 2010 om 17:27 uur

De afstand bij de junioren A is veel te kort. Die jongens lopen volgend jaar bij de senioren 10800 meter. Mag zeker 5 tot 6 km zijn.

Geplaatst door piet op dinsdag 16 februari 2010 om 19:41 uur

Wat zijn dit voor belachelijke afstanden. Totaal niet op elkaar afgestemd.


Reageren